2011 Açıköğretim Tercih ve Kayıtlar
2011 AÖF KAYITLARI
Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açık Öğretim Fakültesi adayların” İnternet Başvuru” ve kayıt işlemleri 12 Eylül 2011 tarihinde başlayacak. Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açık Öğretim Fakültesi dönemlik-kredili uzaktan eğitim ön lisans ve lisans programlarına 2011 öğrenci seçme ve yerleştirme sistemi (ÖSYS) ile yerleştirilen adayların” İnternet Başvuru” ve kayıt işlemleri 12 Eylül 2011 tarihinde başlayacak. Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açık Öğretim Fakültesi Nevşehir Bürosu’ndan alınan bilgiye göre, dönemlik-kredili uzaktan eğitim; Bilgi Yönetimi, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Eczane Hizmetleri, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi, Kimya Teknolojisi, Tıbbı ve Aromatik Bitkiler, Tıbbi Laboratuar Teknikleri Önlisans programları ile merkezi açık öğretim Adalet, Çağrı Merkezi Hizmetleri, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, İlahiyat, Laborant ve Veteriner Sağlık, Tarım önlisans proğramları ve Felsefe, İngilizce Öğretmenliği, Okul öncesi Öğretmenliği, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Lisans programlarına 2011 öğrenci seçme ve yerleştirme sistemi (ÖSYS) ile yerleştirilen adaylar kayıt olabilecek.
ÖSYS dönemlik- kredili programlara yerleştirilen adayların kayıt işlemleri 12-13 Eylül 2011 tarihleri arasında http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden internet başvuru ve AÖF bürolarından kayıt olmak üzere iki aşamalı yapılacak. Anadolu Üniversitesi’nce kayıt işlemlerinde kolaylık sağlanması amacıyla adayların ÖSYM’ye verdikleri adreslerine bilgilendirme mektubu gönderildi. İnternet Başvuru ve Kayıt Kılavuzu ile Öğrenci Klavuzu’na uzaktan eğitim programlarına kayıt yaptıracaklar http://ue.anadolu.edu.tr adresinden; merkezi açık öğretim programlarına kayıt yaptıracaklar, http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden ayrıca, http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden ulaşabilir.
Adayların mektupta açıklanan kayıt belgelerini hazırlayarak kaydın son günlerini beklemeden illerinde bulunan AÖF bürosuna başvurmaları ve 12-23 Eylül 2011 tarihleri arasında kayıtların mutlaka yaptırmaları gerekiyor. 23 Eylül 2011 tarihinden sonra kayıt yapılmayacak ve mazeret kabul edilmeyecek.
2011 YGS ve LYS sonuçlarına göre bir yükseköğretim programını tercih hakkı kazanan üniversite adayları 25 Temmuz 2011 ile 5 Ağustos 2011 tarihleri arasında tercihlerini yapabileceklerdir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır. Adaylar tercihlerini bireysel olarak ya da başvuru merkezleri aracılığıyla yapabileceklerdir.
Açık Öğretim YGS Puanı Kaç
Sınavda 140-180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açıköğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar LYS‘ye girmeye hak kazanabilecek. Sınavda 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek.
Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için ise YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekecek. Öğrenci Seçme Sınavı’na (YGS) girerek YGS-SAY-1 (Sayısal) YGS-SÖZ-1 (Sözel), YGS-EA-1 (Eşit ağırlıklı), YGS-DİL puan türlerinin en az birinden 140 ve üstü puan aldığınızda, tercih ettiğiniz takdirde aşağıdaki açıköğretim önlisans ve lisans programlarına kayıt yaptırabilirsiniz. Örnek resimde görüldüğü gibi YGS-3 ve YGS4 den baraj puanı olan 140 puanı geçmiş bu durumda 2 yıllık açıköğretim üniversitesine gidebilir.
2011-2012 öğretim yılı henüz açıklanmadı tercihlerden sonra.
2010-2011 öğretim yılı planlanan internet başvuru ve kayıt tarihleri aşağıda verilmiştir.
İnternet Başvuru Tarihi | 20 Eylül 2010 – 15 Ekim 2010 |
AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi | 20 Eylül 2010 – 12 Ekim 2010 |
AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi | 13 – 14 – 15 Ekim 2010 |
Adaylar, http://aofkayit.anadolu.edu.tr adresinde “ÖSYS Yeni Kayıt” linkini tıklayarak internet başvurularını yapabilirler. (Site internet başvuru tarihleri içerisinde aktif hale getirilecektir.)
Üniversite tercih süresi
LYS’de başarılı olan adaylar, okumak istedikleri üniversiteleri belirleyerek, tercih formlarını 25 Temmuz-5 Ağustos arasında ÖSYM’ye teslim edecek. Adaylar tercihlerini ”2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu”ndaki bilgilere göre yapacak. ÖSYM’nin ”http://www.osym.gov.tr” internet adresinde yayımlanan kılavuzun satışı yapılmayacak. Adaylar tercih çalışmalarında destek almak için ÖSYM’nin web sitesinden yararlanabilecekler. Adaylar tercihlerini başvuru merkezleri aracılığıyla ya da bireysel olarak internet üzerinden ÖSYM’ye gönderebilecekler. İnternet kullanımında deneyimli olmayan ya da yanlış yapmaktan çekinen adayların başvuru merkezlerini kullanmaları öneriliyor. Tercih işlemleri için bankaya herhangi bir ücret yatırılmayacak.
ÖSYM’ye tercih gönderme süresi uzatılmayacak. Adayların sınav sonuçlarını öğrendikten sonra tercih edecekleri yükseköğretim programlarını belirleyerek, tercihlerini başvuru merkezi aracılığıyla göndereceklerse verilen süre içinde başvuru merkezlerine gitmeleri; internet üzerinden bireysel olarak göndereceklerse ”Tercihleriniz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir” uyarısını ekranda görmeleri ve yazıcıdan tercih listesinin bir örneğini almaları gerekiyor.
Başvurularını internetten yapmak istemeyen adaylar doldurdukları Tercih Formu ve nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezine tercih için başvuracaklardır.
KONTENJAN 759 BİN 638
Sınavda 180 ve üzeri puan alan tüm adaylar kılavuzda Tablo-4’de yer alan lisans programlarını tercih edebilecek. Bu tabloda yer alan açıköğretim programları (İngilizce öğretmenliği programı hariç) ise en az 140 puan alınması koşuluyla tercih edilebilecek. Tablo-3A’daki merkezi yerleştirme ile öğrenci alan yükseköğretim önlisans programlarına yerleştirme yapılırken önce kendi alanlarında sınavsız geçiş hakkına sahip olan meslek lisesi mezunu adaylar yerleştirilecek. Bu programların kontenjanları sınavsız geçiş ile dolmadı durumlarda ilgili puan türünde en az 140 YGS puanı alan genel lise ve alanları dışında tercih yapan meslek lisesi mezunları yerleştirme işlemine alınacak.
Tablo-3B’deki YGS sonucuna göre merkezi yerleştirme ile öğrenci alan yükseköğretim önlisans programlarını, hem genel lise hem de meslek lisesi mezunlarından 2011-YGS’de ilgili puan türünde 140 ve üzeri YGS puanı almış adaylar tercihte bulunabilecek. LYS yerleştirme sonuçlarına üniversitelere toplam 759 bin 638 aday yerleştirilecek. Devlet üniversitelerinin ön lisans programlarına 276 bin 167, lisans programlarına 363 bin 952; vakıf üniversitelerinin ön lisans programlarına 25 bin 932, lisans programlarına 51 bin 66; KKTC üniversitelerinin ön lisans programlarına 1699, lisans programlarına 14 bin 696; yurtdışındaki üniversitelerin ön lisans programlarına 150, lisans programlarına 2 bin 54 öğrenci kayıt yaptırabilecek.
AçıkÖğretim Kayıt ve Tercihler
2011 yılı Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ösym sitesinde yayımlandı. Bu yıl yeni olarak Tarih bölümü açıldı ve 5000 kişilik kontenjan sınırlaması getirildi. Önlisans bölümü olarakta Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümü açıldı. Bunun haricinde sosyoloji bölümü ile ilahiyat bölümüne kontenjans sınırlaması getirildi. Laborant ve Veteriner Sağlık ve Sosyal Hizmetler önlisans bölümlerinede kontenjan sınırlaması getirildi. Kontenjanlı ve kontenjansız bölümleri aşağıda sıraladık.
Tercih süresi 25 Temmuz – 5 Ağustos olarak belirlenmiş ve bu süre kesinlikle uzatılmayacak. Bu süreyi kaçırmamaya özen göstermeniz gerekiyor.
Klavuzlar : http://www.osym.gov.tr/belge/1-12584/2011-osys-yuksekogretim-programlari-ve-kontenjanlari-ki-.html
2011 Lys tercih klavuzunda bulunan açıköğretim bölümleri aşağıda listelenmiştir.
2011 Açıköğretim Lisans Bölümleri ( Tümü ) (4 Yıllık)
Felsefe – Kontenjansız Bölüm
ingilizce Öğretmenliği (Adana) – Kontenjanlı Bölüm
ingilizce Öğretmenliği (Ankara) – Kontenjanlı Bölüm
ingilizce Öğretmenliği (Balıkesir) – Kontenjanlı Bölüm
ingilizce Öğretmenliği (Edirne) – Kontenjanlı Bölüm
ingilizce Öğretmenliği (Erzurum) – Kontenjanlı Bölüm
ingilizce Öğretmenliği (Eskişehir) – Kontenjanlı Bölüm
ingilizce Öğretmenliği (izmir) – Kontenjanlı Bölüm
ingilizce Öğretmenliği (Konya) – Kontenjanlı Bölüm
Okul Öncesi Öğretmenliği – Kontenjanlı Bölüm
Türk Dili ve Edebiyatı – Kontenjanlı Bölüm
Tarih – Kontenjanlı Bölüm
Sosyoloji – Kontenjanlı Bölüm
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri ilişkileri – Kontenjansız Bölüm
iktisat – Kontenjansız Bölüm
Kamu Yönetimi – Kontenjansız Bölüm
Maliye – Kontenjansız Bölüm
Uluslararası ilişkiler – Kontenjansız Bölüm
işletme – Kontenjansız Bölüm
Konaklama işletmeciliği – Kontenjansız Bölüm
2011 Açıköğretim Önlisans Bölümleri (2 Yıllık)
Adalet
Ağırlama Hizmetleri
Bankacılık ve Sigortacılık
Bilgi Yönetimi – Kontenjanlı Bölüm
Büro Yönetimi ve Sekreterlik
Coğrafi Bilgi Sistemleri – Kontenjanlı Bölüm
Çağrı Merkezi Hizmetleri
Dış Ticaret
Eczane Hizmetleri – Kontenjanlı Bölüm
Elektrik Enerjisi Üretim, iletim ve Dağıtımı
Emlak ve Emlak Yönetimi
Ev idaresi
Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi – Kontenjanlı Bölüm
Halkla ilişkiler ve Tanıtım
ilahiyat – Kontenjanlı Bölüm
insan Kaynakları Yönetimi
işletme Yönetimi
Kimya Teknolojisi – Kontenjanlı Bölüm
Kültürel Miras ve Turizm
Laborant ve Veteriner Sağlık – Kontenjanlı Bölüm
Lojistik
Marka Iletişimi
Medya ve Iletişim
Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
Perakende Satış ve Mağ.
Radyo ve Televizyon Prog.
Sağlık Kurumları işletmeciliği
Sosyal Hizmetler – Kontenjanlı Bölüm
Spor Yönetimi
Tarım
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri – Kontenjanlı Bölüm
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler – Kontenjanlı Bölüm
Turizm ve Seyahat Hizmetleri – Kontenjanlı Bölüm
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Yerel Yönetimler
Klavuzdan Açıköğretim Bölümler Resimleri: ( Resimlerin üzerine tıklayarak tam boyutta izleyebilirsiniz. )
TESTLERDEKİ DOĞRU VE YANLIŞ SAYILARI
TÜRKÇE SOSYAL BİLİMLER TEMEL MATEMATİK FEN BİLİMLERİ
Doğru Yanlış Doğru Yanlış Doğru Yanlış Doğru Yanlış
29 11 21 18 01 01 00 00
PUANLARI VE BAŞARI SIRALARI YGS-1 YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 YGS-6
PUANI 173,659 172,090 258,543 249,308 235,961 208,122
BAŞARI SIRASI 0879891 0870465 0630907 0605912 0729893 0814675
Durum budur 2003 mezunuyum bu duruma göre açıköğretim dahil nerelere yerleşebilirim +diploma notum 4.73 Ayrıca açıköğretimde yerleşme ihtimalim mezun olduğum yıldan ötürü neddir?
önlisans bölümlerine atanabilirsiniz, ösym kitrapcığı taban puanlarına bakmanız gerekli…
mrb bn tuğba bn kendim bankacılık ve sigortaclk okuyorm ama bn sağlık kurumları nı yada saglk kurumları işletmeciliğini seçmek istyorm mümkün mü acaba? yada bizm snavlara grmeden terch etme şansımz varmı acaba?
mrb bn tuğba bn kendim bankacılık ve sigortaclk okuyorm ama bn sağlık kurumları nı yada saglk kurumları işletmeciliğini seçmek istyorm mümkün mü acaba? yada bizm snavlara grmeden terch etme şansımz varmı acaba?