ETKİNLİKKÜLTÜR SANAT

6. Malatya Kitap Fuarı, 300 Yazar Buluşuyor

6. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı 5 Mayıs’ta kapılarını ziyaretçilerine açacak. Bu yılki fuarın ana teması ise 15 Temmuz Şehitleri olacak.

Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı öncesi istişare toplantısı yapıldı. Bir otelde gerçekleşen toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın ve basın mensupları katıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 5-14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan fuarın Türkiye’nin ilk üç kitap fuarlarından birisi olduğunu söyledi. Bu yıl fuarın kapalı alanının büyütüleceğini belirten Çakır, “11 bin metrekare kapalı alanda fuarımızı yapacağız. Şu anda taleplere artık cevap veremiyoruz. Kitap fuarımıza olan ilgi bu sene de hat safhada. Fuarımıza 390 yayınevi katılıyor” diye konuştu.

Bu yıl yaklaşık 250 yazarın fuara katılacağını kaydeden Çakır, özellikle bölge illerinden de kitap fuarına ciddi bir katılım beklediklerini söyledi. Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Kitap Fuarının ana temasının 15 Temmuz olacağını belirten Başkan Çakır, “Fuarımıza 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarını da davet edeceğiz. Kitap fuarı boyunca gerçekleşecek söyleyişi ve etkinliklerde 15 Temmuz darbe girişimi ele alınacak” dedi.

Fuarın kentin tanıtımına da ciddi katkı sağlayacağını ifade eden Çakır, “Malatyamız yazarlar anlamında özellikle yayınevleri noktasında ciddi bir tanınırlığı ve bilinirliği oldu. Fuarlarla amacımız Malatya’nın tanınması, markalaşması hem çevre hem de Türkiye’de söz sahibi olan yazarlarımız. Dolayısıyla amacına ulaştığı kanaatindeyim. İnşallah yine güzel bir ev sahipliği yaparak Malatya’mıza yakışır bir şekilde yaparız” diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise fuarların önemine değinerek kitap fuarının ayrı bir öneminin bulunduğunu söyledi. Malatya’nın bu anlamıyla Anadolu’da bir marka olduğunu kaydeden Tüfenkci, “Malatya Kitap Fuarı, Anadolu coğrafyasında düzenlenen fuarların en büyüklerinden birisi. Kitap fuarı ilk düzenlendiğinde beklenenin üzerinde bir ilgiyle karşılaşmıştı. Bu ilgi zaman içerisinde hep artarak devam etti. Bugün de artık alanın büyütülmesine rağmen talebi karşılayamayacak bir konuma geldi” dedi.

Kitap fuarının Malatya için ayrı bir öneminin olduğunu dile getiren Tüfenkci, Malatya’nın okuyan bir kent olduğunu söyledi. Malatya’da kitaplara ilginin her zaman yüksek olduğunu kaydeden Tüfenkci, “Dolayısıyla kitap fuarı en fazla Malatya’ya yakışır diye düşünüyorum. Çünkü Malatya’nın kimliği, araştırıcı ruhu, Malatya’nın gençleri okumaya ve araştırmaya yatkın. Umuyoruz ve bekliyoruz ki 15 Temmuz şehitlerine ithaf edilmiş bu fuarın özellikle 15 Temmuz’u unutmama ve unutturmama adına önemli bir işlev göreceğini düşünüyoruz. Bu anlamıyla da büyükşehir belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kitap fuarına katılan yazarların ilçelerdeki okuyucularla da buluşmasının ayrı bir değer kattığını belirten Tüfenkci, “Çünkü ilçelerimizdeki okullarımızın, gençlerimizin ve yaşayanlarımızın da izledikleri, bekledikleri yazarlar kendi ortamlarında buluşması, yazarlara Malatya’nın tanıtılması aynı zamanda ilçelerimizin yapısının tanıtılması bakımından da ayrı bir güzellik diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Malatya Kitap Fuarının yayın yelpazesinin ve katılımcılarının geniş olmasının fuara ilgiyi artırdığını kaydeden Bakan Tüfenkci, “Bugüne kadar fuara katılan yayınevleri hep memnuniyetlerini ifade ettiler ve bir daha katılmak için kendileri müracaatlarını ısrarlı bir şekilde sürdürdüler. Umarım bu fuar yıllarca devam eder ve Malatya kimliği ile özdeşleştirilen bir fuar olarak sürer” dedi.

Kaynak: www.malatyakitapfuari.com

Bu yazımızı okuyan 1.441. takipçimizsiniz.

gencyolcular

Genç Yolcu 2005 yılında #BirlikteKeşfedelim sloganıyla Gezi • Kültür • Sanat alanında yayın hayatına başlamıştır. İletişim: bilgi@gencyolcu.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir