7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları
Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği’nin düzenlemiş olduğu ve ilk 2003 yılında başlayan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları 27 mayıs-10 haziran 2009 tarihleri arasında 7. düzenleniyor. Bu olimpiyatlara 115 ülke katılıyor, yurt dışında Türkçeye karşı büyük bir heyecan ve ilgi uyandırmaktadır. Resmi web sitesi için burayı . Benim çok beğendiğim bir tanıtım filmi hazırlamışlar izlemek için burayı tıklayın. Geçmiş yıllardaki programları izlemek için burayı . Şarkıları Mp3 olarak indirmek için burayı . Fotoğraflar için burayı . Detaylı bilgi için burayı tıklayın.
1. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na 17, 2. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na 21, 3. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na 42, 4. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na 83, 5. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na 100 ülke katılmıştır. Mayıs ayında yapılacak olan 6. Ulusllararası Türkçe Olimpiyatları’na 110 ülkenin katılımı beklenmektedir.
“Türkçe Olimpiyatları” bir final niteliğindedir. Finale gelene kadar birçok aşamadan geçilmektedir. Öğrenciler, sınıf ve okul seçmelerinden sonra ülke seçmelerinden geçerek bu olimpiyatlara katılmaya hak kazanmaktadırlar. Bir eğitim yılı boyunca olimpiyatlara yaklaşık 5000 öğrenci hazırlanmaktadır.
Türkiye’deki finallere katılmaya hak kazanan öğrenciler, ülkelerini Türkçe olarak tanıtan stantlar hazırlayıp ülkesini tanıtmakta ve kültürlerin kaynaşmasına katkıda bulunmaktadırlar.
Geleneksel bir keyfiyet kazanan olimpiyatların ödül töreninde her yıl, Türk diline ve kültürüne hizmet eden devlet büyüklerine, siyaset adamlarına, basın yayın, eğitim ve sanat camiası mensuplarına özel hizmet ödülleri verilmektedir.
Olimpiyatlar ne zaman başlıyor?
Olimpiyatlar 27 Mayıs 2009 Çarşamba günü Kızılcahamam, Asya Fin Termal Tatil Köyüne giriş ile başlıyor. 10 Haziran 2009 Çarşamba günü Veda Töreni ile bitiyor.
Ön eleme sonuçları ne demek?
Şarkı, Şiir Makale, Özel Beceri, Sunum ve Ana Dil Türkçe Şiir Yarışmaları için Türkiye’ye gönderilen eserler arasından seçilip Türkiye’deki finallere katılmaya hak kazanan yarışmacıları gösteren sonuçlardır.
Kültür Şöleni nerede ve nasıl olacak?
Kültür Şöleni, 30-31 Mayıs 2009 Tarihlerinde Ankara Altınpark’ta yapılacak. Yarışmacılar, ülke tanıtım stantları açarak ülkelerinin tanıtımını yapacaklardır. Ülkelere 15 m2 büyüklüğünde bir alan tahsis edilecektir. Arzu eden ülkelere daha büyük alan verilebilir.
Katılan öğrencilerin yol masrafları karşılanıyor mu?
Tüm katılımcıların yol masrafları kendilerine aittir. Diğer masraflar (konaklama, gezi, yeme-içme vb.) derneğimiz tarafından karşılanmaktadır.
Hangi tarihte nerede olmamız gerekmektedir?
27 Mayıs Çarşamba günü saat 10.00’da Kızılcahamam Asya Fin Termal Tatil Köyüne giriş yapabilirsiniz. Bundan önce yapılan girişler organizasyona dâhil değildir.
Kızılcahamam’a ulaşım nasıl olacak?
Ankara AŞTİ otobüs terminalinden ve Esenboğa Havalimanından Kızılcahamam’a servislerimiz olacaktır. Bu alanlardan birisine geldiğinizde ulaşım sorumlusunu arayıp yardım isteyebilirsiniz. Ulaşım sorumlumuzun iletişim numaraları Takım temsilcilerine mail yoluyla gönderilecektir.
Ülke tanıtım stantları nerede ve ne zaman kurulacak?
Ülke tanıtım stantları, 30-31 Mayıs tarihlerinde Ankara-Altınpark’ta yapılacak kültür şöleninde açılacak. Jüri üyelerimiz stantları tek tek dolaşıp stantlara puan vereceklerdir.
Yarışmaya nereden kayıt yaptırabilirim?
Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarına www.turkceolimpiyatlari.org adresinden kayıt yaptırabilirsiniz.
Öğrencilerimi yerleştiremiyorum…
Öğrencinizi “Yeni Üye Girişi” bölümünden kaydettiniz mi?
Öğrencinizi onayladınız mı?
Öğrencinizin öğretmen ve Türkçe Durumunu belirttiniz mi?
Öğrenciniz belirtilen yaş ölçütlerine uygun mu?
Öğrencinizin bu yarışmaya girme hakkı var mı?
Öğrencilerin başında kaç öğretmen programa katılabilir?
Bir takımdan 1 Bay 1 Bayan olmak üzere en fazla 2 öğretmen katılabilir. Katılım öğrencilerin durumuna göre belirlenmiştir.
Yarışmalar nerede ve ne zaman olacak?
Uluslararası Türkçe Olimpiyatları 27 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt Kabul 27 Mayıs tarihinde saat 12:00 itibarıyla başlayacaktır. 30-31 Mayıs tarihlerinde Ankara Altınpark’ta Kültür Şöleni olacaktır. Diğer yarışma detayları katılımcılara duyurulacaktır.
Konuşma yarışmasına katılan bir öğrenci aynı zamanda yazma yarışmasına da katılabilir mi?
Konuşma Yarışmasına katılan bir öğrenci yazma yarışmasına katılamaz.
İsmini bile duymadığımız ülkelerin gençlerinin Türkçe şarkı söylemesi beni çok etkiledi, Güzel Türkçemizi ve Türkiye mizi sevdirdiğiniz ve tanıttığınız için emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyor başarılar diliyorum …