GENEL

DODGE Konsept Araçlar Serisi Bölüm:1

Genel Bakış; 1914 yılında John ve Horace Dodge, günümüze dek gelen cesur ve dayanıklı araçları tasarlayıp üretme geleneğini başlattılar. Tasarım süreci konsept araç oluşturulmasını içeriyor, bu da Dodge tasarımcılarına ve mühendislerine değişik seçenekleri ortaya çıkarma, üç boyutlu yüzey üzerinde geleceğin tasarım özelliklerini geliştirme özgürlüğünü tanıyor. Sonuçta ortaya çıkan tasarım özellikleri bir bütün olarak araçlara tek tek “Dodge” damgasını vurarak bir aile imajına dönüşüyor. Şu anda, imza niteliğindeki bu tasarım özellikleri arasında çapraz ön ızgara, beyaz üzerine siyah renkte, yuvarlak analog göstergeler, işlemeli tekerlek bölmesi ve başka pek çok özellik sayılabilir. Dodge tasarımcıları ve mühendisleri, hep “bir sonrakini” geliştirme sürecinde, mevcut sınırları zorlayarak genel çizginin önüne geçtiler, ilerleme böyle gerçekleşti.

Dodge Tasarım Süreci

Tüm Dodge tasarımları, belirli bir esin kaynağından yola çıkıp hem elle üretilen hem de elektronik teknikler aracılığıyla oluşturulan birer taslağa dönüşüyor. Tasarım işlemi boyunca, çok sayıda iç ve dış görünümü sayısız farklı açıyla taslak olarak gösteren bir konsepte ulaşılır. Ardından bu konsept, CAD programında kullanılmak üzere dijital hale getirilip ölçeklendirilir ve gerçek boyutlu kil modellere dönüştürülür. Bunun yanında, Renk ve Döşeme uzmanları, temel marka tasarımını destekleyecek biçimde bir araya getirilen boya rengi, kumaş tasarımı, deri dokusu gibi ayrıntıları saptar.

Dodge Tasarım Özellikleri

Dodge Markasını Belirleyen Özellikler Nelerdir? İşte bunlardan bazıları:

• İmza niteliğindeki çapraz ön ızgara

• Güçlü, erkeksi ön görünüm • Geniş , işlemeli tekerlek bölmeleri

• Geniş omuzlar, şişkin motor kaputu

• Güçlü bir görünüm

• Siyah üzerine beyaz, yuvarlak analog göstergeler Bu bölümdeki araçları en az onları tasarlayan uzmanlar kadar beğeneceğinizi umarız!

Bu yazımızı okuyan 1.030. takipçimizsiniz.

Barış Erkuş

1977 Bursa'da doğumlu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Bursa'da tamamladı. Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü Lisans mezunu. Aynı üniversitenin Makine Mühendisliği Otomotiv A.B.D.'ında yüksek lisans ve doktora derecelerini almıştır. Halen Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalışma hayatına devam etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir