öss başvuruları başladı!
2009-ÖSS’ye, 2008-2009 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının lise veya dengi okullar ile açıköğretim lisesinin son sınıfında okuyan öğrenciler, ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar, ortaöğretim kurumlarının dışarıdan bitirme sınavlarına girenler, ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar, ortaöğretimlerini yabancı ülkelerde yapanlardan durumları bu şartları taşıyanlar başvurabilecek.
Sınava belirtilen özellikleri taşıyan yabancı uyruklu ve uyruksuz adaylar da başvurabilecek ancak bu adaylar ÖSS sonuçları ile 2009-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alacak yükseköğretim programlarına yerleştirilmeyecek.
2009-2010 öğretim yılında yükseköğretimin tüm lisans ve önlisans (meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programlarına sınavsız geçiş dahil) programlarına girmek veya yurtdışında öğrenim görmek isteyen adayların da 2009-ÖSYS’ye başvurmaları gerekiyor.
KILAVUZ 2 TL KARŞILIĞINDA ALINACAK
Ortaöğretim kurumlarının son sınıfında okuyan öğrenciler okullarının bağlı olduğu başvuru merkezinden, mezun adaylar diledikleri başvuru merkezlerinden içerisinde 2009-ÖSYS Aday Bilgi Formu da bulunan “2009-ÖSYS Kılavuzu”nu 2 TL karşılığında edinebilecek.
Mezun adaylardan 2007 veya 2008 ÖSYS’ye başvurmamış olanlar ile son başvurusuna göre öğrenim bilgilerinde değişiklik olanlar başvurularını istedikleri başvuru merkezlerine yapabilecek.
Mezun durumdaki adaylardan 2007 veya 2008 ÖSYS’ye başvurmuş olan ve öğrenim bilgilerinde değişiklik olmayan adaylar ise başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla ya da diledikleri bir başvuru merkezine yapabilecek.
Ortaöğretim Kurumu Müdürlükleri, ÖSYS Sınav Merkezi Yöneticilikleri ve ÖSYM Büroları, başvuru merkezi olarak görev yapacak.
2009-ÖSS ücreti ile YDS ücreti, bu yıl da artırılmadı. 2009-ÖSS için adaylar 40 TL, YDS için bu ücrete ek olarak 10 TL daha ödeyecek. Sınavsız geçiş yapacak adaylardan 10 TL alınacak.
Sınavsız geçiş dahil 2009-ÖSYS’ye ilişkin başvurma sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili kurallar ve işlemler, kılavuzda yer alıyor.
Sınava başvurular 27 Martta sona erecek.
açıköğretim konusunda biraz açıklama yapsanız çok daha iyi olurdu sizce açıköğretime gitmelimiyim
merhaba açıköğretim hakkında merak ettiklerini tam olarak ifade edersen sana daha çok yardımcı olabilirim. nasıl bir ikilem arasında kalıyorsun_?_?
çağlasu öncelikle tecrübeli biri olarak sana kendi fikirlerimi anlatıyım. Açıköğretimd 4 yıllık İşletme Fakültesi öğrencisiyim 3. yılım 2.sınıftayım, öncelikle kamu,iktisat,işletme,çalışma ekonomisi, gibi öncü bölümler var bunların hepsi aynı öncelikle 1 ve 2. sınıfta tüm dersler aynı, 3 ve 4. sınıfta 2 ser ders farklı yani aşağı yukarı hepsi aynı dersleri görüyor hepsinde de 1. sınıfta matematik var yani öss ye hazırlandıysan mat 2 vardır o konular var çok zor herkesin takıldığı genelde birde 3. sınıfta ingilizce var. Şu an okuyormusun bilmiyorum ama açıköğretimi öncelikle ne için düşünüyorsun , eğer çalışmak zorundayım ve aynı zamanda okumak istiyorum diyorsan oku çok güzel aöf bulunmaz nimet fakat çalışmayıp aöf okuyum diyorsan hiç buluşma git adam gibi örgün eğitim oku derim 3 yıldır ne hoca var , ne soru soracağım biri 7 tane kalın kitap işin yoksa çalış birde geçer not 50 puan, 50 aldınmı geçtin o dersi 1. sınıfta 48 aldım ve kaldım örgün olsa derdini anlatırsın 50 olur geçer fakat burda derdini anlatacağın kimse yok 49.9 alsan yine kalırsın bilgisayar otomatik hesaplıo yılda 3 sınav var biri 1 nisan ikincisi 1 haziran burda dersleri verirsen geçersin eğer veremezsen 1 eylülde büt var ordad veremessen sınıf tekrarı yılda 450 ytl ödüyorsun 2 . takdir aralıkta 225 birde subatta. Derdim çok aöf konusunda tam adamına sordun yani sen bilgilerini bi yaz mezunmusun , kaç yılında mezun oldun veya ilk defamı öss yegireceksin bilgileri yaz birde çalışmak zorundamısın say-söz- bölüm ne bi çözümleme yapalım birde durumuna göre sana bi önerim olacak…. buraya yorum yaz cevaplıyacağım.
sebgili adminim değerli bilgi ve tecrübelrindn dolayı çok teşekkür ederiz :))
ben muhasebe bölümü 4. sınıf öğrencisiyim öss ilk defa gircem
ve eğerki iyi bir puan gelmesse 2 yıllık mı yoksa açıköğretimmi
onu bilmiyorum 2 yıllığa gidersem boşyeremi gitmiş olurum bilmiyorum açıköğretimin dersleri oluyormuş bildiğim kadarıyla zaten evde çalışamam o kitaplara bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden tşk
Değerli okurumuz çağlasutuna, öncelikle öss başvuruları başlıklı yazım için yapmış olduğunuz yorumunuz için ben ve sitemiz adına size teşekkürlerimi sunmak isterim.Açıköğretim hakkında size çok geniş bir bilgi verebilirim.Çok kısa bir cevap isterseniz sorunuza şöyle cevap veriyim, Açıköğretime gidip gitmeme konusunda elbetde en önce sizin kendi vereceğiniz kararların herşeyden önde geleceği kanısındayım.Eğitim konusu sizlerinde bildiği gibi hemen hızlıca değil de geniş bir zamana yayarak ve düzenli bir çalışma yaparak hazırlanıp iyice düşünülerek verilecek sağlam kararlarla izlenilen bir yoldur bence.Açıköğretime gidip gitmelimiyim sorusuna gelince tavsiye ederim 🙂 bende yurt dışında bitiremediğim normal üniversite eğitiminden sonra Açıköğretim Dış Ticaret okuyorum, en azından çalışan birisi olduğum için Açıköğretim de ders zorunluluğu yok ve Açıköğretimden (bölümüne göre değişir) mezun olduktan sonra güzel mesleklerde iş bulma fırsatı doğuyor.Ayrıca Açıköğretim hakkında geniş bilgiye de yayınlıyacağım yeni bir yazımdan ulaşabilirsiniz teşekkürler başarılar size…
çağlasu sana işletme bölümü seç derim muhasebe’nin en yoğun olduğu bölüm, hem muhasebe mezunusun alt yapında var. Şimdi şöyle bi durum eğer 2 yıllığa gidersen bitince direk sınavsız geçiş hakkıyla açıköğretim işletme fakültesi 3. sınıftan direk devam edebiliyorsun böyle bir avantajın var, bence o iki yılını evde açıköğretim dersi çalışmakla geçireceğine git 2 yıllık üniversiteye kendini güzelce daha ii geliştir derim hem dgs ye girer ordan örgün eğitimden de devam edebilirsin bence gir ün,versiteye o ortamı yaşa derim, bence boş yere diye düşünme eğer evde 2 yıl kalırsan asıl o zaman boş yere kalmış olursun bide şöyle bi durum en önemli şey tecrübe eğer lise bittikten sonra iş bulabilirsen işe gir derim ve aynı zamanda açıköğretim oku derim böyle bir yolda var tabi. Birde ilçedemi ildemi nerde yaşadığını bilmiyorum ama çoğu üniversitenin akşamları haftada 4 gün açıköğretim dersleri var ikinci öğretim gibi böyle de devam edebilirsin eğer çalısırsan tabi böyle bi düşün aklına takılan olursa git derim maddi durumun iyise git derim 2 yıllığa. Hidayet arkadaşımız da yukarıda yorum yazmıs oda bu konuda sana yardımcı olur.
Sayın Çağlasu Tuna, öncelikle şunu söylemeliyim dört yıllık Açıköğretim programı 2 yıllık üniversitelerden hem iş imkanı yönünden hemde eğitim yönünden daha iyidir.Tabiki de en iyi olanı 4 yıllık normal üniversite olması her yönden daha iyidir özellikle de iyi bir bölüm seçimi ile birlikte.Ancak malum 4 yıllık bir üniversiteye girebilecek kadar iyi bir puan alınamadığı takdirde gayet tabi Açıköğretim 4 yıllıklar biraz daha düşük puanlı olduğu sebebiyle düşünülebilir.Ayrıca açıköğretim derslerini ilgili dershanelerden öğretim kurumlardan alabilirsiniz zaten ben ilgili öğretim kurslarından dışarıdan dershane sisitemi ile açıköğretim dersleri almanızı kesin tavsiye ederim vede takipli ve düzenli bir şekilde dışarıdan alınan dersler sayesinde sıkı bir çalışma ile kesin sınıfları geçebileceğiniz kanısındayım zira hiç çalışmadan sınıf geçmek de mucize olsa gerek.Son olarak eklemek istediğim ise Açıköğretimin size vereceği kitaplar ile de gayet iyi çalışabilrisiniz tabi en makbul ve iyi olanı dışarıdan alınacak dersler.Biz tşk ederiz başarılar…
herşey için tşk zaten açıköğretim yazmış olsam dahi düzenli bir şekilde çalışmam imkansız benim için en uygunu yine 2 yıllık üniversite oluyor şu anda stajer olduğum için burda kalma ihtimalimde yüksek 15 haziran sabahı herşey bambaşka olcak benim için inşallah tekrar tşk yrd olduğunuz için
benm liseyi bitirmek için 21 kredim kaldı bn öss ye girebilirmiyim eger girebilirsem normal üniverste okuma şansım varmıaçık ögretim lisesi ögrencisiyim bu arada heme cvp yazarsanız sevinirim kayıt yaptırcamda şimdiden teşkkrler
bn açıkögretim lisesi ögrencisiyim ve 21 kredim kaldı diplomayı almak için bn össye girebilirmiyim girersem normal üniversteye gidebilirmiyim cvp yazarsanız sevinirim
Sayın Canan Açıköğretim lisesi mezunlarıda üniversite 4 yıllık okuyabilir bunu öss den alacağın puan belirleyecektir.Diğer soruna gelecek olursak BAŞVURMA
Kimler Başvurabilir?
1. Ortaöğretim kurumlarından (Lise, Dengi Okullar, Açık öğretim Lisesi) mezun olabilecek durumda olanlar.
2. Ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar.
3. Ortaöğretim kurumlarını dışarıdan bitirme sınavına girenler.
4. Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar.
5. Ortaöğretimlerini yabancı ülkelerde yapanlardan durumları yukarıdaki şartlardan her hangi birine uyanlar.
6. Yukarıdaki şartlardan birini taşıyan yabancı uyruklu veya uyruksuzlar da başvurabilirler,ancak bu adaylar
ÖSS sonuçları ile Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Üniversitelerine yerleştirilemezler.
ÖSS BAŞVURMA BELGESİ NEREDEN ALINIR?
ÖSS’ye başvurmak isteyen adaylardan yeni mezun olacaklar kayıtlı bulundukları okul
müdürlüklerinden; mezun olmuş olanlar herhangi bir lise veya dengi okul müdürlüklerinden yada
ÖSYM sınav merkezi yöneticilerinden o yıl belirlenen ücret karşılığında alabilirler.Size şimdiden başarılar.
Canan bence başvur çünkü düz lisedeki son sınıf öğrencileride daha mezun olmalarına 3 ay var sınıfı geçecekleride kesin değil ama son sınıftaki herkes öss ye başvurabilir diye madde var kanun, sen öss ye başvur fakat öss yi kazanırsan bi üniversiteyi ozamanki kayıt tarihine kadar mezun olman gerek yani oda Eylül ayına kadar uzanan bi zaman inşallah o zamana kadar krediyi tamamlarsın. Yinede Halk Eğitim Merkezinede sor ederi ama kesin öss ye başvur onda sıkıntı yok. sENİNLE AYNI DURUMDA OLAN ARKADAŞIM ONUN 17 KRedis eksik oda başvurdu.
26.01.2009 tarihinde mezun oldum fakat diplomam henüz hazırlanma aşamasında olduğundan öss ye başvurarken halk eğitimden alıcağım mezun olduğuma dair belge kesin geçerli oluyomudur?çünkü öss ye başvurarken diplomanın onaylı bir suretini istiyolar..yada ankaraya kadar gidip çıkma belgesimi almam gerekiyor?ne yapıcam?
aynı durumu arakadaşım da yaşadı, yarın siteye girerek gerekli cevabı yazacak.
teşekkür ederim kimse yardımcı olmuo çünkü
şöhret geçen sene aynı senin gibi, aynı 2008 yılı ocak ayında arkadaşım mezun oldu fakat, diploma daha sonra geç veriyorlarmış, Öss başvuru için gittiğimizde Diploma istediler okuldan bizde Halk Eğitim Merkezine giderek mezun olduğuna dair belge aldık ve geçerli oldu. Snede bulunduğun yerdeki Halk Eğitim Merkezinden mezun olduğuna dair kağıt imzalatıp başvuru yapabilirsin.
Evet daha sonra çıkma belgesini Halk Eğitim Merkezi Ankarayı arıoyr ve 3 gün içinde çıkma belgesi veriyor bunun için 5 ytl yatırdık bankaya 3 gün içinde çıkma belgesi gönderdiler…
yani benim şimdi össye başvururken halk eğitim merkezinden alıcağım belgeden hariç bide çıkma belgesimi almam gerekio_?
ya ltf açil cevap
şöhret biz ilk giitiğimizde çıkma belgesi getirin dediler, aldık 3 günde zor geldi ankaradan arkadaşlar giiti aldı, okula giitik daha sonra ilk giitiğimiz kayıt yapan yani çıkma belgesi alın diyen hoca yoktu başkası vardı, durumu anlattık oda dediki çıkma belgesine gerek yoktu aslında halk eğitim merkezinin verdiği belge yeterdi dedi. Yani bence okula belge ile git başvur eğer sorun çıkarsa iste boşuna onla uğraşma yani. Biz Malatya Halk Eğitim Merkezi ile görüşmüştük sen hangi merkeze müracaat ettin.
Sayın şöhret nickli okurumuz ben hali hazırda sorularınıza yukarıdaki Mart 13th 2009 saat 9:53 te yazdığım yorumumda vermiştim ama sanırım anlaşılmadı, sizin sorduğunuz sorunun cevabı zaten var orda ama anlaşılmadı sanırım.Sorunuza tekrar cevap vermek istiyorum, İllaki de diploma almanıza gerek yok sadece mezun olduğunuz yerden mezun olduğunuza dair, mezun olduğunuz okulun yetkilisnden imzalı ve de kaşeli bir belge olması yeterli.Bilmem anlaşıldımı bu.Çok basit yineliyorum mezun olduğunuz kurumdan mezun olduğunuza dair bir belge yeterli olur.Sizlere şimiden başarılar….
ben kemer halk eğitim merkezi müdürlüğüne müracat ettim onlarda bana mezun olduğuma dair belgeyi verdiler çıkma belgesinden bahsetmediler.kemer lisesinde öss ye başvurdum ordaki kayıt yapan görevli ye bu işimi görürmü die sordumda benim açıköğretimlisesiyle ilgili bir bilgim yok ben kaydımı yaparım kabul edip etmemek ösym merkezine kalmış dediler
bu arada öss kaydını yaparken daha yeni mezun olup diploma notum mezun olduğum yıl bu sene olduğu için kaydı yapan görevli kayıt bilgilerinde diploma alındımı kısmına evet yazıo,yazmadığında onaylanmıo bilgisayardan diploma gerekli yazıo başvuruyu yaparkende diploma alındı die kaydediyplar doğal olarak.ama bu kayıt bilgisi ösym ye ulaştığında diplomam alındı die gözükücek,ama diplomam yerine gecerli olan bi belge bulunmıycak,çünkü mezuniyet yazısının alt kısmında çıkma ve diploma yerine geçmemektedir öğrencinin isteği üzerine verilmiştir yazıo
Tamam aynı dediğim gibi bizim arkadaş da aynı olay oldu, biz dedik sen diploma var yaz hocam dedik yoksa sınav başvuru tarihi geçiyordu yazıdrdık, neyse daha sonra sınavlar temmuz ayında açıklandı
o zamana kadar diploma geldi zaten o zamana kadar da açıköğretim meb internet ortamından bilgileri güncellemiş oluyor, zaten lise 4 öğrencilerin hiç birinin diploma notu belli değil zaten, o zaman diploma notu belli değil diye onlarda başvurmaz dı yani hayırlı olsun sen canını sıkma kaydını yaptır hiç sıkıntı olmaz yoksa başvuru tarihi geçecekti bu sefer 1 yılın yanacaktı. Şu an arkadaş o bahsettiğim geçen sene başvurdu aynı senin durum sonra ağustos ta açıköğretim yazdı anadolu üniv. halkla ilişkiler şu an öğrenci 1 .sınıfta. ben o arkadaşa dedim bu akşa o da cevap yazacak…
ama o arkadaşın çıkma belgesini alıptamı başvurdu yoksa almadan o halk eğitimseki yazıylamı sadece.bu arada teşekkür ederim yardımcı olduğun için.
evet haklısın lise4 lerin diploma notu belli diil onlarda başvuruo ama benim diploma notum belli zaten o verdkleri aldığım halk eğitim merkezinin verdiği belgede diploma nottum bitrme yılım alanım numaram yazıo zaten
Ne demek ya bu siteyi yaparken amacımız gençlere, arkadaşlara yardımcı olmak bir şeyleri paylaşmaktı, bende memnun oldum Antalya’ya çok uzun zaman önce gelmiştim kemere hiç uğramadım fakat kemerde yaşayıyorsun heralde, bende malatya-darende ‘ de ikamet ediyorum, sitemize eklemek , paylaşmak istediğin yazılar olursa yayınlarız memnun oluruz. Yazarlar Türkiye nin çeşitli bölgelerinden kendi alanında uzman arkadaşlar yakında yolcu adlı kategori yayınlayacağız, burda mekanları, illeri, ilçeleri, ülkeleri tanıtacağız sende kemeri , antalya yı tanıtabilirsin , akşam behsettiğim mustafa adlı arkadaş cevap yazacak tanışdığıma memnun oldum kib siteye takıl herhangi bi sorunda tüm arkadaşlar yardımcı olmaya hazırız …
evet kemerde ikamet ediyorum bende.daha önce bikaç siteyede yazmıştım ama cevap alamadım böyle durumlarda pek ilgilenen ler olmuo genellikle.cevabını alamadığım soruların yanıtına yardımcı oldunuz.ilgileriniz için hepinize teşekkür edrim.bende memnun oldum.gerçekten yardımlarınız için sağolun.tamam o zaman akşam arkaşında yorumlarını okurum.teşekkürler.
Şöhret ben sana akşam dönecem arkadşım saat 22,30 gibi
peki sağolun,bende yorumlarınızı okumak için o saatte siteye girerim
Şöhret kusura bakma senide 2 gün bekletiyoruz. Şimdi öncelikle ben halk egitim merkezinden sadece bu ögrenci mezun olmuştur adında bitane belge götürdüm öss başvuru merkezine seninde dedigin gibi bende sıkıntılar yaşadım ama elamanlar kaydını yaptıysa öss başvuru merkezinde sıkıntı olmaz artı bu çıktı belgesini ben kullanmadım zaten gerek yok halk egitimin mezun olmuştur diye verdigi belge yeterli…? En önemli konu ise bu çıktı belgesi için bankaya yatırılan bir miktar para karşılıgı verilen dekontu kesinlikle kaybetme çünkü o aldıgın dekont normalde diplama harç parası yerine geçerli eğerki o dekontu kaybedersen o diplamayı alamazsın çünkü o dekontu diplama alırken halk egitim merkezine vermek zorundasın..? öss yi kafaya takma eger kaydın yapıldıysa hiçbir sıkıntı olmaz insanların söylediklerine bakma sen kafana takılan sorular olursa benim msn adresim bana burdan ulaşa bilirsin http://www.mustafaaysabar@hotmail.com
?
Şöhret arkadaş söz verdiği saatte girmiş ve cevap yazmış, fakat tüm yorumlar incelendikten sonra yayınlanıyor editör tarafından bilgin olsun sabah yorum yazmıssın cevabını göremedin onun için yazdım…
önemli diil pek bir süre kalmadığında korkuyorum bende.çıkma belgesi almadıysan çıkma belge parasını nie yatırdın?????yani ben şimdi çıkma belgesi almıycak olsam bile çıkma belgesi parasını yatırmak zorundamıyım???ben öss başvurumu yaptım o halk eğitimden verilen belgeyle okuldaki kayıt yapan hocada eğer için rahat etmiycekse git al dedi çıkma belgesini ben pek bilmiyorum açıköğretim lisesiyle ilgili bilgileri dedi çünkü ya umarım geçerli olur bu benim için son sene çünkü
şöhret sen kaydını yaptıysan sıkıntı yok o çıktı belgesi önemli birşey degil halk egitimden çıktı belgesi istedigin zaman belli bir hesap numarası var parayı yatırdıgın zaman ankaradan sana çıktı belgesi geliyor. benim sana anlatmak istedigim egerki sen çıktı belgesi için bankaya para yatarıp dekont aldıysan kesinlikle o dekontu kaybetme çünkü aynı zaman da o dekont diplama harç parası yerine geçen dekont. kayedersen o dekontu diplamayı alamazsın halk egitimden.ok
halk eğitime gittiğimde çıktı belgesi istediğimde biz onu getirtemiyoruz diolar,posta yoluyla kendin ya da şahsen o belgeyi isteyebilirsin diolar.peki sen öss başvurularından öncemi almıştın çıkma belgeni?ya ltf kusura bakmayın sorup duruorum ama emeklerim boşuna gitsin istemiyorum
Sayın şöhret nickli arkadaşımız, bence sen hiç heyecan yapma sen işlemini zaten hali hazırda tamamlamışsın, benim anlamadığım konu ise sen açıköğretim lisesi okuyorsun sanırım senin yazdığın kadarı ile peki halk eğitim merkezine neden gidiyorsun onu anlamadım, senin gideceğin yer açıköğretim lisesi şubeleri kemerde olması gerek benim hatırladığım kadarı ile.Bu yukarıdaki yorumlar şayet senin anladığın kadarı ile sana yardımcı olmuyorsa , kemerde bulunan öss ye hazırlık dershanelerinden birine gidip oradan ÖSS ile ilgilenen hocalardan birinden bilgi alman senin için yeterli olacaktır onların uzmanlık konusu zaten öss sınavı.Şimdiden başarılar size…
kemerde açıköğretim lisesi yok o yüzden antalyadaki açıköğretim lisesine gidebiliyoruz,antalyadaki açıköğretim liseside; halk eğitimden mezuniyet yazısı veriliyor öss ye başvurmak için halkeğitim merkezlerine gidip mezuniyet yazısını alıp kayıt için müracat edebileceğimi söylediler,açıköğretim kedi sitesindede yayınlamış,halk eğitimden mezuniyet yazısı alıp öss ye müracat edebilirsiniz die o yüzden halk eğitime gitmemin sebebi
şöhret arkadaşım ben parasını yatırdıgım halde banada çıktı belgesi gelmedi çıktı belgesi önemli birşey degil sen halk egitimin verdigi mezun olmuştur belgesiyle kaydını yaptırdıysan sıkıntı yok………? benim sana anlatmak istedigim eger sen çıktı belgesinin parası bankaya verip dekont aldıysan o dekontu kaybetme onu diplama alırken halk egitime vermen lazım…? kafana takılan soru olursa yaz yine.başarılar
hocam şunu sorayım ;ben aöl den mezun olabilir yazısını onaylattım şimdi o yazıyı nereye götürmem gerekiyor ?
aöl bürosundakiler geçiştirip geçtiler 🙁
Öss Müracatı için soruyorsun heralde, onu herhangi bir liseye giderek, öss başvurusunda bulunacaksın ve o kağıdı vereceksin ve öss sınavına girme hakkına kazanacaksın.
evet yatırmıştım dekontuda saklıyorum zaten,yardımın ve yardımlarınız için hepinize teşekkürler
bir sorum olacak: ösym nin düzenlediği yabancı dil sınavına türkiye dışından başvuru yapılabilinir mi? başvuru merkezi gibi bir yer var mı diğer ülkelerde de? yoksa adayın başvuruyu bizzat kendisinin türkiye’de mi yapması gerekir? bilgisi olan yardımcı olsun lütfen. teşekkürler
Sayın Nurdan, ÖSYM’nin yabancı dil sınavına Yurt dışından başvuru malesef yapılamıyor bunun için YÖK ün bir çalışması var ama bildiğimiz, belkide ileriki günlerde bu konu ile ilgili bir çalışma başlatılabilir ancak Türkiyeden başvuru yapabilirsiniz.Çok daha geniş bir bilgi istiyorsanız 2009-2010 ÖSYM bilgilerinin hepsine çok geniş bir şekilde http://www.osym.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.Teşekkürler yorumunuz için başarılar size de…
ya anlamadıgın tek sey şimdi ben neden internetten basvuru yapamıyorum ılk once yapmam gereken seyler ne gecen sene girdim ama suan form almama gerek yokmuş ama da int. basvuru yapamıyorumm
Geçen Öss sınavına girdiysen tekrar liselerden başvuru yapmana gerek yok zaten, fakat internetten başvuru için şifre istiyorlar o şifreyi bilmiyorsan herhangi bir liseye giderek, tc kimlik numaranı söyleyerek sana şifre verirler ve o şlifre ile ösym sitesine başvuru yapabilirsin, ikinci olarak bankaya 40 ytl yatırdıktan 1 gün sonra internetten öss ye başvuru yapabiliryorsun bu dediklerime bir bak tekrar sorun olursa yardımcı olalaım acele et cuma son başvuru tarihi.
mrb ben gazi üniversitesinde okuyorum son senem bu sene tekrar sınava giricem.basvuru belgemi okula verirken diplomanın fotkobisini fln isterlermi.çünkü diplomam ankarada okulda ve ben suan ankarada deılım
selam arkadaşlar benim bir sorum olacaktı ben aöl de fen bilimleri okuyorum 3 yıllık 5. dönem sanırım bu sene 4 yıla çevirdiler kredi toplamı kaç oluyor bilginiz varmı birde ben kaçıncı dönemden sonre öss ye katılabiliyorum yada yatay geçiş yapabiliyormuyum teşekkürler…
Is it very recently twin ? Already saw the in any event info on this area
Watch
mrb arkadaşlar ben aöf 1. sınıf öğrencisiyim sınav merkesizi adresimi değiştirmek istiyorum nasıl yapabilirim bilen var mı???
Meraba Serap Bende AÖF 2. sınıf öğrencisiyim bir arkadaşım senin gibi değiştirmek istedi sınav yerini bunun için de bulunduğu ilin aöf bürosuna başcurdu ve ordan istediği yere geçiş yaptı finaller yaklaştı bir an önce başvur derim, ikinci olarak anadolu.edu.tr sitesinde aöf için bölüm var burda tc ve şifre girerek sınav yerini adresini aöf bilgilerini geçmişdekiş notlarını tüm bilgilere ulaşabiliyorsun ordan da adres ve sınav yeri değiştir var burdan da yapabilirsin ama bulunduğun yerdeki aöf bürosuna gitmani tercih ederim daha garanti olur gitmişken o şifre yoksa onuda al derim, ğcretsiz olarak hemen veriyorlar, ilçedemisin yoksa ildemizin aklına takılan bi sorun olursa yine yardımcı olurum siteye girerek sorunu sorman yeterli…
siteden değiştirdim teşekkür ederim yardımın için…
Rica ederim ne demek başka sorularında olursa site olarak her zaman yardıma hazırız, siteyi kurma amaçlarımızdan biride genç arkadaşlara bir arada buluşturup yardımcı olmak, bende aöf okuyorum zaten daha dün arasınavlar vardı, sitemize her zaman bekleriz yinede bi aöf büroyu ara derim sınav yeri için belki sistemde hata olabilir garanti olsun diye…
hata yok ben onayladım:) aradım zaten işleme alındı yine sorum ollursa sorarım teşekkür ederim…
ii ya sevindim sınava nasıl hazırlanıyorsun hangi kaynaklardan, o şifreyle sisteme ders anlatıyorlar , çözümlü örnekelr var onlara çalış aynısı bile çıkıyor o sorulardan başarılar dilerim.
murat yayınlarının yardımcı kitaplarından çalışıyorum yakın sorular çıkıyo zaten bazen aynısı…
Evet bende murat yayınları kitaplarından çalısıyorum evet farkettim aynı sorudan çıktı hatırlıyorum, anadolu.edu.tr sitesindeki sorulardan da aynısı çıktığı oluyor haziran ayındaki sınav %70 ortalama daha önemli başarılar dilerim sana haziran ayında sonuçlar açıklandığın da sonucu bildiririm…
teşekkür ederim sanada başarılar…
öncelikle böyle insanlara katkılı bi emek verdiğin için teşekkür ederim.ben eşit ağırLık Lise mezunuyum ilk defa öss’ye giricek-tim.formu aldım fakat bana bankaya yatırılan dekont parası son tarihi 27 nisan dediler ama 27 martmış.bununla ilgili yapılıcak bişey varmı.kpssye girmek istiyorum fakat o da hersene oluyomuş ama sadece mezun olucaklara ve 4 yıllık fakülte mezunlarına oluyomuş doğru mu? bu konuda beni aydınLatırsan çok sevinicem
merhaba ben bu sene a.ö.lisesine başlıyacam eşit ağırlık seçmeyi düşünüyorum iç mimar olmak istiyorum olabilirmiyim üstelik aöl bittikten sonra normal üniversiteye gidebilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim
sevgili Can Eğitim Editörü olarak sana birkaç birşey söyleyebiirim. eğer 27marta kadar yani son yatırma tarihine kadar para yatırmadıysan eğer malesef hakkın ölmüş demektir. ama yinede işin ince ve detaylarını öğrenmek istiyorsan bulunduğun il veya ilçedeki milli eğitim bakanlığına sözlü başvuruda bulunarak bilgi alabilirsin.Ayrıca kpss konusunda bu sene son olmak şartıyla lise mezunlarıda başvuru yapabiliyorlar fakat tam emin değilim bu konuda bildiğim sadece bu seneye mahsus olarak bi hak daha verildi lise mezunlarına. sana bundan sonraki hayatında mutluluk ve başarılar dilerim ve her türlü konuda ve sorunda ben ve grup arkadaşlarımın yanında olacağını hissetmeni istiyorum.
sevgili Gülen; a.ö lisesinden kasteddiğin eğer Açık Öğretim lisesi ise; sana birkaç hatırlatmada bulunmak istiyorum. Sevgili Gülen, iç mimar olmak istediğini söylemişsin fakat mimarlık ve mühendislikler sayısal puanla öğrenci alan bölümlerdir. eğer bu bölümü gerçekten çok istiyorsan sayısal tercih etmelisin.tabi bundada fizik kimya biyoloji geometri ve matematiğine güveniyorsan.Aslında senin karşılaştığın bu sorunla günümüzde artık hemen hemen her öğrenci karşılaşmaktadır malesef. şuanki duruma göre; kariyer hedefin olan bir bölümü okumak için bölüm seçmek değil ,seçeceğin bölümle ilgili sana en cazip gelen alanda kariyer yapmak bu gerçekten içler acısı bir durum. Sevgili Gülen açık öğretim lisesinden mezun olduktan sonra istediğin şekilde istediğin üniversitenin istediğin bölümünde okuyabilirsin.tabiki bu ilk önce sana ve çook çalışmana bağlıdır. Allah kolaylıklar versin umarım herşey istediğin gibi olur Gülen. her türlü yardıma ihtiyaç duyduğun an bizlere yazman bizleri sevindirecektir. bol şans..
teşekkürler hidayet akçay yorum yazdığın için ama iç mimar olmak için eşit ağırlık okumak gerekiyormuş mimarlık için sayısal gerekiyormuş benim bildiğim kadarıyla ama ben ya iç mimarlık yada moda tasarım okumak istiyorum moda tasarım okumak için ne gerekir yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
Moda Tasarımı, Tekstil Tasarımı ve Moda İşletmeciliği uzmanlık alanlarında eğitim verilerek, bu alanlarda uluslararası markalar yaratmak ve bunları pazarlamak hedeflenmektedir.
Eğitim yapısını iş dünyasının girdi ve gereksinimleri doğrultusunda biçimlendiren fakülte, iş dünyasıyla sıkı bir iletişim içindedir ve eğitim kadrosunun önemli bir bölümünü profesyonellerden oluşturmaktadır. Uluslararası bir vizyon oluşturma yolunda İtalya’da Avrupa Tasarım Enstitüsü, A.B.D.’de Western Michigan Üniversitesi ve İngiltere’de Central Saint Martins Sanat ve Tasarım Koleji’nin kadrolarının görüş ve eğitim desteği alınmaktadır. Bu yaklaşım İngilizce olan eğitim dili ve zorunlu ikinci yabancı dil dersleri ile desteklenir.
Peki moda tasarım bölümünde okumak için ne yapmak gerekir sorusuna gelecek olursak öncelikle gayet tabiki öss sınavından iyi bir puan almak gerekiyor veya bir başka yöntem ise moda tasarım bölümünde okuyan lise öğencileri için dikey geçiş olabiliyor.Sınavsız geçiş hakkı denilen konu sözkonusu olabiliyor.Şimdiden başarılar sizlere…
ben anadolu teknik lisesi mezunuyum.ve şu an 4 yıllık üniversite okuyorum.ama hayallerimde hep biyoloji veya pdr okumak vardı.katsayı sorunu nedeniyle bu ideallerimi gerçekleştiremiyorum.acaba açıköğretim lisesine başvurup bitirerek bu bölümlerden birine gidebilrmiyim.bu şu an okuduğum üniversitemi etkiler mi.teşekkürler
çok teşekkür ederim hidayet verdiğin biLgiLer için ağzına sağLık.bu kpss hakkında araştırma yaptım ama net bi açıkLama aLamadım işimin icabı çıkıp okuLLarada soramıyorum.bana bu konu hakkında yardımcı olursan çok sevinicem minnettar kaLırım.
rica ederim Can ne demek ne zaman istesen bize yazabilirsin bu bizi çok sevindirecektir.ayrıca Gülen hanım haklısınız çok şey bilmek bazen böyle karmaşalara sebep olabiliyo iç mimarlık eşit ağırlık bölümle tercih yapılabilen bir alandır. zaten gerekli teknik detaylarıda fatih bey sizlere aktarmış duumda. bol şans…Sevgili İbrahim kardeşim sende açık lise okuyarak istediğin bölümlere girme şansın ve olasılığın var fakat bu senin zaman ve sene kaybına sebep olacaktır…
hidayet bey bana yardımcı olurmusunuz nolur bu seferde geç kaLmak istemiyorum gerçekten 🙁 girebilicek miyim kpss ye bu sene hak tanınmış mı bizlere lise mezunlarına
sevgili can bu konu hakkında çok detaylı bilgiye sahip değilim ama senin için araştıracağım…
senden haber bekliyorum hidayet bey en kısa zamanda mutlu bi haber…. ilginize tşk ederim.!
sevgili can sana pek sevindirici haber veremeyeceğim. tam emin olmamakla beraber ÖSYM nin sitesinde incelediğim kadarıyla ki 2009 sınav takvimlerine baktığında sende göreceksin lise mezunları için kpss sınavı olmadığını göreceksin.kpss sınavları var yalnız mezunlar ve dilciler için var. artık hayırlısı olsun bence bi sene boyunca güzel bi şekilde hazırlanıp seneye dene inşallah daha iyi olacağına inanıyorum.şunuda unutmaki her işte vardır bi hayır bundada bi hayır vardır kesinlikle…
cevap için teşekkür ederim size bir sorum daha olacak.aöl ye başlamam üniversitemi etkiler mi ayrıca ilköğretim diploma aslıyla mı başvuracağım.onu nerden bulacağım.
Herşey için emeğinize saygınıza çok teşekkür ederim hidayet bey dediğiniz gibi herşeyde bi hayır vardır kısmet deyip geçicez başka çare yok allaha emanet olun gene bu konu hakkında sıkıntı yaşarsam size uLaşmaya çaLışacağım HoşÇakaLın!