Shrek in Gerçek Hayatı: Maurice Tillet
Çok sevilen (koltuğunu bile yapmışlar) ve önümüzdeki günlerde 3 ncü bölümünü izleme olnağı bulacağımız Shrek animasyon kahramanı meğer gerçekmiş.
İngilizce Wiki ye göre; Maurice Tillet 1903 te Fransa da doğmuş. 14 dil konuşabilecek kadar zeki bir insanmış. Ayrıca iyi bir şairmiş.
20 li yaşlarda geçirdiği, 20 li yaşlarda geçirdiği), nedeniyle kemik yapısı kontrolsüzce büyümüş ve görünüşünde ciddi değişiklikler olmuş. Görünümü nedeniyle rencide edilen Tillet Amerika ya yerleşmiş ve Fransız Meleği (The Rench Angel) ünvanı ile profesyonel güreşçi olmuş. Kendisine takılan isim ise Rinklerin Korkunç Devi (Freak Ogre of the Ring). Kariyerindeki en büyük olay 1944 te AWAW(American Wrestling Association World) şampiyonu Steve Caset(Crusher) i yenmesi olmuş.
Shrek
Daha sonraki dönemde Tillet, iş adamı Patrick Kelly ‘nin de içinde bulunduğu pek çok insanın dostane yaklaşımlarına rağmen inzivaya çekilmiş. Kelly ve Tillet, Tillet ‘in evinde sık sık satranç oynamışlar (*).
Tillet 1954 ‘te kalp kırizinden ölmüş. Güreş şampiyonu Booby Managoff tarafından Tillet ‘in 3 adet plastik yüz maskesi yapılmış(kendi onayı ile). Maskelerden biri Milo Steinborn ‘a verilmiş, bu maske sonradan York Barbell Museum ‘a bağışlanmış. İkincisi Patrick Kelly ‘ye verilmiş ve yıllarca ofis masasında kalmış(*). Üçüncü maske Lowa ‘daki Uluslar Arası Güreş Müzesi ‘ne (International Wrestling Museum) bağışlanmış.
Tillet ‘in, 1950 ‘de Louis Linck tarafından yapılmış küçük bir büstü Chicago ‘daki Museum of Surgical Science (Cerrahi Bilimler Müzesi) ‘nde sergilenmekteymiş.
(*)Paranormal Anektod: 1980 de Patrick Kelly bilgisayarlı bir satranç oyun makinesi kurmuş (Tillet ‘in maskesinin yanına). Bir sabah makine Kelly nin ayarladığından farklı bir oyun sitili kulanmış; 18. yüzyıl Fransız Açılışı. Kelly biraz bakınıca makinenin fişenin bile takılı olmadığını görmüş. Kelly XRay ile maske ve cihazı kontrol etmiş ve olağan dışı bir şey bulamamış. Kelly ‘nin iddiası bu.
Shrek in yapımcıları acaba Tillet ‘ten mi ilham aldılar? Açıkcası bu konuda bir bilgi görmedim. Fakat benzerlik gerçek.
Kaynak: http://www.hafif.org/