PROGRAMTEKNOLOJİ

Wunderlist : Yapılacaklar Listesi (To-Do List) Hatırlatma Uygulaması

Hepimiz günlük hayatımızda zaman tanzimi ve işlerin takibi için yapılacaklar listesi hazırlıyoruz. Not kağıtlarına, ajandalara, bilgisayar dosyalarına vb. Bilgisayar ve internetin gelişmesi ve akıllı telefonların yayılması ile bir çok “Yapılacaklar Listesi (To-Do List) Uygulamaları” üretildi. OneNote, Evernote, ToDoIst vb. gibi. Bana göre bunlar gibi yaygın ve güvenilir olmasının yanında tüm platformlarda (Windows Android Mac IOS vb. Bilgisayarınız, Cep Telefonu, Tablet vb.) senkron çalışabilen, kolay kullanılabilen ücretsiz Türkçe arayüz ve Türkçe ses notlu Wunderlist programı hakkında sizleri haberdar etmek ve kullanımı hakkında kısaca bilgiler vermek istiyorum.

Wunderlist uygulamasında, aile, iş, finans, eğitim, eğlence, seyahat, alışveriş vb. listeler oluşturup, bunların altında alt başlıklar ve onların altında da alt notlar oluşturabiliyorsunuz. Bu sayede yapacağınız işleri uygun bir şekilde düzenleyip, takip edebiliyorsunuz. Yapacağınız işlere tarih atama, anıtsatma alarmı, notlar, dosyalar ekleyebiliyorsunuz. Bütün bunları güzel bir arayüzde, sürekle-bırak tekniği ile kolayca tasnifleyebilirsiniz.

Ücretsiz olan programın gelişmiş ortak kullanımı için Pro sürümü satın alınabiliyor lakin birçoğumuzun buna ihtiyacı olmayabilir, yani ücretsiz sürümü tüm ihtiyaçlarımızı karşılayabilir gibi. İsterseniz yıllık 50$ ödeyerek, sınırsız atama, sınırsız dosya ekleme, sınırsız alt başlık ekleme, farklı arka planlar ekleme gibi özellikler elde edebilirsiniz.

Yapılacak işlerinizi herhangi bir dizüstü veya masaüstü bilgisayardan, akıllı telefonunuzdan www.wunderlist.com adresine girip üye olarak, listeleriniz oluşturmaya başlayabilirsiniz. Oluşturmuş olduğunuz bu listelere ister web sitesi üzerinden erişin, ister siteden indirip bilgisayarınıza kurduğunuz Wunderlist programından, isterseniz de Google Play Store’dan indirebileceğiniz Wunderlist uygulaması ile… Evde yazdığınız notlara, iş yerinizden, cep telefonunuzdan kolayca erişip, listelerinizi güncelleyebilirsiniz çünkü veriler bulut veritabanında muhafaza ediliyor. Cihazınızı biçimlendirseniz dahi verileriniz silinmiyor, programı tekrar yüklediğinizde tüm listelerinize erişebilirsiniz. Tüm listeniz içerisinde Arama yapabilirsiniz.

Listelerinize çift tıklayarak listenizin, tarih, alarm, not, fotoğraf vb. dosya ekleme, alt notlar ekleme vb. özelliklerine erişebilirsiniz. Yıldız atarak önemli notlar arasına ekleyebilirsiniz. Biten işleri ister silebilir isterseniz de tik atarak, yapılanlar arasına gönderebilirsiniz, bu sayede günlerce yaptığınız işlerin de bir arşivini oluşturmuş olursunuz. Hatırlatma alarmı kurarak o tarih geldiğinde sistemin sizi eposta veya program arayüzünden uyarmasını sağlayabilirsiniz. Tarih verdiğiniz notlarınız için günlük veya haftalık menü bölümünden notlarınıza ulaşabilirsiniz. Ayrıca # ile etiketleme yaparak listelerinizi önceliklendirebilirsiniz. #1 #2 gibi. Sildiğiniz öğeleri 30 gün içinde yeniden yükleyebilirsiniz. Ayrıca akıllı telefonunuzdan ziyaret ettiğiniz bir siteyi ve diğer uygulamalardaki notları Paylaş yöntemi ile Wunderlist uygulamanıza gönderip daha sonra Wunderlist içinde listenizi oluşturabilir, güncelleme yapabilirsiniz.

Gmail ile de entegreli, Chrome eklentisi de olan Wunderlist’in en önemli özelliklerinden biri de oluşturmuş olduğunuz listelerinizden dilediğinizi diğer Wunderlist kullanıcıları ile paylaşabilir, bu sayede iş ve okul arkadaşlarınızla, aile üyelerinizle aynı listeleri takip edebilir, yönetebilirsiniz.

Hem ücretsiz, hem Türkçe, hem de kolay ve harika bir yapılacaklar listesi uygulaması olan Wunderlist, umarım sizler için de yararlı olur. Program ve yazı hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

Selam ve dua ile, Allah’a emanet olunuz.

@TalhaCelik

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazımızı okuyan 1.911. takipçimizsiniz.

e-Kalem

Bilgisayar & Internet, Sinema, Din, Yaşam ve Gündemdeki konular hakkında kendi düşüncelerini yazmaya çalışmaktadır. GençYolcu.com'da ve e-Kalem.com'da yönetici ve editör olarak görev yapmaktadır. Değerli yorumlarınızı sayfaların alt kısmından bizlere ve tüm okuyucularımıza ulaştırdığınız için teşekkür ederiz.

2 thoughts on “Wunderlist : Yapılacaklar Listesi (To-Do List) Hatırlatma Uygulaması

  • Efe Karahanlı

    Hayatımızda mahrem diye bir şey kaldı mı? Acaba daha ne kadar özel hayatımızı açmak ve başka başka insanların erişimine sunacağız? 5 Vakit namaz arasını yaşamak için bu kadar detaylı olmaya gerek var mı? Bence bunu tavsiye ederken biraz düşünülmesi gerek! Müslüman ferasetli olmalıdır. Sevgili Çelik, bu tavsiyeni bir takipçin olarak kınıyorum. Bu önerdiğin uygulama sıradan bir uygulama olmadığını hepimiz biliyoruz o yüzden birilerine bir şeyi tavsiye etmeden, yönlendirmeden önce biraz daha fazla düşün!!!

  • Merhaba Sevgili Kardeşim (Efe (Polat) Karahanlı),

    Kurtlar Vadisi dizisini bazen izlemiş olabilirsin veya hayranı da olabilirsin Karahanlı kardeşim.

    Öncelikle tabii ki özel hayatı ifşa edecek programlar kullanmak hoş olmayabilir lakin yorumunu yazmak için kullandığın cep telefonun veya bilgisayarın ile internete bağlı isen, ki bağlısın. Artık sisteme bağlanmışsın demektir. Yani seninle sorunu olan birileri olursa, sahip oldukları bilgi düzeylerine göre kullanmış olduğun cihazlara ve bilgilerine erişebilirler. Örneğin: Sana kullandığın cihazın IP adresini vereyim: 78.187.2×6.1XX 🙂 ( üç hanesini yazmadım – malum özel hayat).

    Düşünerek tavsiye etmek konusuna gelince, değil düşünmek kendi yapmadığımız veya kullanmadığımız şeyi dahi elimizden geldiğince insanlara söylemiyoruz. Buradaki amacımız günlük hayatımızı kolaylaştıracak zaman planlamasına katkı sağlayacak “yapılacaklar listesi programları” var, bunlardan en güvenilebilir ve kullanışlı olduğunu düşündüğümüzü kendimiz kullandığımız için, diğer arkadaşlarımıza da tavsiye ettik. İsteyenler inceler, uygun görür ise kullanır.

    Müslümanların ferasetli olması konusunda hemfikiriz ve bu düşüncenizi bir dua olarak kabul ediyor ve Amin diyorum. Lakin bir takipçim olarak, bu yazıyı kınamanız yani çirkin, kötü, yersiz, gereksiz olarak bulmanız beni şaşırttı.

    Yukarıda da belirttiğim üzere zaten Cep Telefonu (telefon görüşmeleri,sms, vb.) kullanıyorsanız, internet (eposta,sörf vb.) kullanıyorsanız, sistemin içerisine dahil olmuşsunuz demektir. Yani bu cihazlarda sahip olduğunuz şeylere erişim sadece bir kapının (port) ardındadır. Anahtarına sahip olanlar bu kapıyı rahatlıkla açabilirler. Belki Facebook veya Twitter da kullanıyorsunuzdur. Belki WhatsApp kullanacak iken güvenilir olmadığını duyup yerine “güvenli” 🙂 diye bildiğiniz Line’ı kullanıyorsunuzdur.

    Bir de duyduğunuz konular hakkında kendinizce düşüncelere kapılıp, insanlara su-i zan besleyip onlar hakkında yanlış düşünmekten, insanların da böyle düşünmelerine neden olacak yorumlarda bulunmaktan kaçınmak gerekebilir. Yoksa hakkında kesin bilgi sahibi olmadan söylemiş olduğunuz sözler gönülleri incitebilir, hem bu dünyada hem de ukbada insana yük olabilir.

    Ayrıca tabii ki düşünmek de yararlıdır, lakin düşündükten sonra tevekkül etmek de güzeldir. Şu ayetler bizlere bu konuda bir ferahlık sağlayabilir.

    “De ki: «Şayet size bir felaket murad eder veya size bir rahmet dilerse, sizi Allah’tan saklamak kimin haddine?» Allah’tan başka kendilerine bir koruyucu da bulamazlar, bir yardımcı da.”
    Ahzab 33:17

    “….De ki: «Eğer Allah sizi bir zarara uğratmayı dilerse veya size bir yarar sağlamayı dilerse Allah’a karşı kim birşey yapabilir? Doğrusu Allah, bütün yaptıklarınızdan haberdardır.»”
    Fetih 48:11

    Yazımızı okuduğun ve yorum yazdığın için teşekkürler.
    Selam ve dua ile, Allah’a emanet ol.
    Hayırlı Ramazanlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir